20:50

äter för många halstabletter med honungssmak, lyssnar på kent, låter minnen komma fram från förr och saknar göteborg. imorgon måste jag vara hemma och vila. att vara sjuk i helgen är verkligen inget alternativ.

mitt ben har somnat.


BREAKING IT UP

jag har just nu läst sandras (niotillfem) blogg, och hittade ett inlägg om vikt. det kan ha varit det bästa jag har läst på riktigt, riktigt länge. hon hittar de rätta formuleringarna och man känner igen sig.

ibland önskar jag verkligen att jag inte gång på gång ska behöva bli påmind om vad jag äter. och om jag någongång äter godis, att inte få ångest så fort man ätit en bit. att inte sitta med dåligt samvete och räkna kolhydrater eller kalorier. jag vill gå ner i vikt, men någongång skulle det vara skönt att vara nöjd med sig själv. att känna att man duger. att känna att det faktiskt finns massor med andra faktorer som spelar in om man blir omtyckt eller inte. inte bara hur smala ben man har eller om man har fula armar. att man kan duga, precis som man är.


08:53 OCH SNART FINNS DET INGA TÅRAR KVAR

Tandläkarbesöket tog 12 minuter och jag hade inga hål. Innan jag gick sa min tandläkare (inte Bassam Mirre) att "det var längesen jag såg några så fina tänder!". Bra. Fint. Perfekt. Nu är det väl bara en tandblekning som fattas.

Skolan tilltalar mig verkligen inte idag, det känns som ett stort svart hål som man dras in i för någon timme, och sen går man därifrån och har inte gjort ett dugg. Imorgon tror jag att jag ska vara hemma och sova, min förkylning har bara blivit värre och värre (det rosslar i halsen när jag hostar) och halsen och näsan är fylld med slem. VAD SKA JAG GÖRA? På Fredag måste jag verkligen vara frisk. På någon sida stod det att man ska sova 10-12 timmar, äta vitlök och dricka honungste.

kom ihåg: köp halstabletter.

nu: cykla till skolan (med jacka!!!!) om tio minuter. får se hur det blir med träningen idag.
JAG ÄLSKAR DIG JAG ÄLSKAR DIG JAG ÄLSKAR DIG


v.36

måndag:
08:10-08:30
tandläkaren
09:50-15:10 skola (engelskauppgifter)
11:30-11:50 musikskolan
16:30-18:00 tränare
19:00-20:30 plugga (bestäma tider=bra!)

tisdag:
08:10-15:00
skola (samhällskunskap,matteinlämning KLAR)
15:45-16:45 träna
18:00-19:00 plugga

onsdag:
08:10-15:25
skola (jättemånga engelskaglosor, 50 motsatsord i franskan)
16:00-17:00 träna
18:00-19:00 plugga

torsdag:
08:10-12:40
skola
13:15-14:15 träna
15:00-16:00 plugga
16:30-18:00 jobba
18:00- packa,ladda över musik osvosv.

fredag:
08:10-09:00
skola(franska;lämna in franskabrev,verbtest(?))
09:40- stockholm
19:30 Håkan<3

lördag:
stockholm

söndag:
14:15
åker hem från Stockholm.

Ingen kul vecka, men jag får väl se det från den positiva sidan. Jag kan åka med gott samvete till Stockholm för jag vet att jag har förtjänat lite ledig tid hehe. Om jag klarar allting som jag har skrivit upp så borde jag vara påväg uppåt med träningen och jag borde klara alla läxor galant. Vi får la se!


DANCE DANCE DANCE


18.59

Söndagar borde vara sånadärna dagar då man ska ha tid över till annat. Söndagar borde inte vara dagar då man sitter med högar av läxor och får hemska rysningar av att det är en hel vecka med fler läxor som väntar, kvar tills nästa helg. Men så är det, iallafall känner jag så.

Min söndagmorgon spenderades ute i solen med svenska dagbladets kulturdel, chaite och keso. Fint som snus. Sen gick det bara utför, jag satte mig och försökte få in alla motsatsord (varför varför varför?) men det gick bara nästan. Jag åstadkom ett franskabrev iallafall vilket inte är fy skam. Jag delade ut reklam också. Det är nog världens sämsta betalda jobb, men många bäckar små.

Ikväll ska jag äta sallad med kidneybönor och tonfisk och göra klart engelskan. Känns som en ganska så typisk söndagskväll. Jag tror jag kan stå ut, snart åker jag till Stockholm och det blir fint. Smhi har lovat solsken och det tackar iallafall inte jag nej till.

what if you were right the first time?


en jobbig vecka som får ett förhoppningsvis fint slut. HÅKAN HÅKAN HÅKAN STOCKHOLM STOCKHOLM STOCKHOLM


comptine d'un autre été, l'aprés-midi.



Mamma kom hem med en finfin marinblårandig tröja till mig idag.
Åhléns 200 kr.

foundation, 135 kr. (hjälp jag är fattig nu hjälp jag har inga pengar kvar.)


fredagsmys


Jag och min syster tittade på Wallander-Tjuven, och åt mangosorbet i mängder.

Framåt natten drack jag mitt favoritte med mjölk (annars kan man inte dricka te) och svalde
många vitamintabletter för att bli kvitt min dumma förkylning.

skinny love

Lördag. Jag hatar lördagar för det mesta, för när man inte ligger hemma och tycker synd om sig själv, så måste man göra läxor och städa. Och det är var jag har gjort idag. Klippt gräs och städat badrum. Försökt slå in lite franskaverb i mig. Préferer, manger, essayer och andra verb som man egentligen inte blir särskilt mycket klockare av. Och 50 motsatsord. Hjälp. Och en uppsats. Och två engelskaövningar. Och ungefär 70 engelskaglosor. KOM OCH HJÄLP MIG

jag lyssnar mest på beirut när jag pluggar. pappa frågade vad jag lyssnade på. beirut svarade jag. "är dem helt bombade eller?" svarade han och vek sig dubbelt av skratt.




LONDON

Jag fick Londonfeber och skulle nästan göra vad som helst för att få åka tillbaka dit. Nu. Snart.

Chinatown.

Piccadilly Circus.

Starbucks. Varför finns inte Starbucks i Sverige? Det godaste kaffet som finns.

Vi tittade på konst och jag fick äntligen se Andy Warhal's tavlor. Det var stort på något sätt.

På Madame Tussaud's.


mer mer mer.


fredagskänslan is back.


Att först få 132/132 poäng på franskaprovet (verb=min grej), ligga ett avsnitt före i matten och ha lämnat in inlämningsuppgiften och ha handlat hem det som behövs till tacos på vägen hem gör att man helt plötsligt får tillbaka fredagskänslan från när man var liten. Och idag är det en vecka kvar tills jag åker till Stockholm. Det firar vi med en bild från London.


22.53

arctic monkeys nya album humbug står som etta på min önskelista. JAG ÄLSKAR DET. min favoritlåt är än så länge pretty visitors. köp köp köp!

imorgon ska jag upp 20 i sex. jag har köpt hem grapefrukt, avocado och te. puss.

höst.



Jag längtar till hösten väldigt, väldigt mycket. Om en vecka åker jag till Stockholm och någonting borde finnas där iallafall.

blir så satans vemodig när hösten närmar sig.

åh jag har hittat kanske världens finaste och sorgsnaste spellista. den är gjord av min favoritbloggerska niotillfem. när jag såg att hon hade skrivit en gästkrönikör i elle klippte jag ut den och ska spara den för all framtid. jag ska spara den för stunder framöver som man kan behöva bli lite glad över. känna lite kärlek, känna lite känslor, känna någonting. (med andra ord, in på niotillfem och läs krönikan!)

jag har inte skrivit på länge för det har hänt så mycket saker som jag inte riktigt har kunnat smälta. men nu är jag tillbaka, och kameran ska med överallt också. puss.

THIS HOUSE IS A CIRCUS.

jag saknar göteborg och längtar inte efter skolan. inte alls. min blogg suger, men det beror på att jag skriver på ett annat ställe istället. bättre att dela sina tankar sig själv istället. jag ska snart komma tillbaka. puss.


way out west 09.

för andra året i rad besökte jag way out west. jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva allt bra som hände, jag tror inte riktigt att det går. men ja, det var finfint väder, fint sällskap och jag fick se både beirut och arctic monkeys. a.m var förresten bland det bästa jag sett någonsin. när de kom ut på scenen skakade jag av gråt och det var svårt att få luft.
l-y-c-k-a.
nu har jag sett alla mina favoriter (broder daniel, håkan hellström, mando diao, arctic monkeys, babyshambles, pete doherty, carl barat och beirut) och jag är så otroligt glad över det, eller förresten, jag har ett kvar. the libertines. visserligen har jag sett både pete och carl men att se dem tillsammans vore ju..underbart.

festivalsommaren 09 är över. jag har avverkat 4 festivaler; siesta, peace & love, emmaboda och way out west. det är inte fy skam.
1. peace & love.
2. way out west.
3. emmaboda.
4. siestafestivalen.

ungefär så.

bilder kommer. puss

09:21 SAY SOMETING NEW

dan före dopparedan. på något sätt har jag en känsla i magen av att det här blir bra. ett stort plus är att det inte ska regna någonting imorgon utan att solen ska vara framme i stort sett hela dagen.
idag har jag en väldigt massa saker för mig, sånadärna små saker som egentligen är alldeles för jobbiga för att orka med. men, vill man vara fin får man lida pin!

bilder kommer under dagen. puss

le moribond.

jag kommer inte få se beirut på way out west. det gör ganska ont i hjärtat faktiskt, för jag åkte till way out west för arctic monkeys och beirut's skull. men, jag ska iallafall se arctic monkeys. minsann. om man betalar 820 kronor för ETT band, då borde man vara ganska dum i huvudet.

ikväll har jag bakat en sockerkaka och lyssnat på the concretes och beirut. en ganska fin kväll med andra ord, och jag har nästan packat klart också. det är ett stort plus. tre skivor blev brända också, och bristen på någonting att göra gjorde så att jag skrev ner alla låtar och artister på ett papper, så nu vet vi iallafall vad det är för låt som spelas. alltid något. jag hoppas att monika har en stereo bara. (monika=lägenhetsägaren)

imorgon ska jag träna, raka benen, måla naglarna, göra en inpackning, åka och handla mat med linnéa och sova TIDIGT. så det så.

nu ska jag sova. bonne nuit.

ps. blev sjukt sugen på att skriva ner alla franskaverb i alla dess former nu. någonting att sysselsätta mig med imorgon. ds.

YOU CAN'T HURRY LOVE.


sjal: gina. skjorta: gina. tights: american apparel. armband: fått från min syster. väska: lindex.

18:19

om två dagar åker jag och linnéa till göteborg. jag vet att ni redan vet det. och jag vet också att ni vet att jag älskar göteborg. och ni vet också att jag är väldigt, väldigt nervös inför hela den här helgen. ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. men jag hoppas att jag får uppleva den där underbara känslan av att hjärtat sprängs och luftrören snärjs åt av förvåning och överraskelse, att stå där och se arctic monkeys. att bara få leva. att bara få må bra. att bara få vara lycklig. är det inte min tur nu?


vegetarisk pastasås.



1. skär aubergine, morötter och gul lök (hackas med solglasögon) i små bitar.

2. lägg i de i en gryta och låt allting få färg (det sjunker ihop till hälften när det har blivit varmt).

3. lägg i en grönsaksbuljong och två vitlöksklyftor. salta och peppra.

4. lägg i soltorkade tomater.

5. häll i en halv matlagningsgräddespaketblablabla.
6. ät med sallad, spagetti och parmesanost.

VEM HAR SKILLSEN I KÖKET? VA VA VA VA VAAAAAAAAAAAAAAA


10:53

allt verkar ordna sig inför göteborg. allt. åh jag är så glad. och, jag är så nervös. ingenting får gå fel.
förutom; mitt hår som ser hemskt ut. men jag antar att färgen snart går ut då det bara var en toning och då kan jag göra ljusa slingor eller någonting sånt. bild kommer idag. jag lovar.

imorgon kommer linnéa. då ska vi handla och idag ska jag packa ner allting.

ska försöka ta mig in till stan idag när det inte regnar eller åskar, måste göra någonting med håret.

bättre och längre och ja, mer sammanhängande text kommer väl snart.

-


LALALALALA

dayna du har just räddat mitt liv.
Peter Doherty - Till Sverige i december

08.24


jag lyssnar på babyshambles, tittar vädret för way out west (sol<3) och tänker på det där som får mig att må lite sådär extra bra. just nu iallafall.

jag vet inte riktigt men det är såhär jag känner just nu.

jag är så jävla jävla rädd för det här nu. jag är så rädd att jag ska bli besviken. jag är så rädd att jag ska bli besviken på allt i göteborg. att det inte ska bli bra. att det inte ska bli som jag har föreställt mig. att jag inte blir lycklig. att det som ska bli den bästa dagen i mitt liv blir helt fel. jag ska vara positiv, men när man hoppas på någonting så blir det oftast helt fel, iallafall för mig. men den här gången borde det vara min tur. på riktigt. gör mig lycklig, snälla.


ANYWHERE IN ALBION. jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig.


RSS 2.0