to do:

  • bestämma vilken väska jag ska ha.
  • packa ner allting.
  • föna håret.
  • platta håret.
  • fixa håret.
  • sminka mig.
  • plocka ner biljetterna + ipod + mobil + laddare + kamera
  • äta mat
  • koka makaroner
  • plocka ner muffinsen mirran och jag gjorde igår.
  • kolla vädret.
  • HITTA HÅRFÖNEN!!!!!!

PETE DOHERTY

..kommer till Sverige i december. det är 20årsgräns =jag kommer inte kunna se honom. det var länge sen jag var såhär ledsen. emmabodapeppen försvann. ska lyssna på albion hela kvällen och gråta mig till sömns. livet suger. :'(

det var den finaste och mysigaste konserten jag någonsin varit på. när pete kom ut på scenen var det som att mitt hjärta slog ojämna slag och luften i mina lungor tog slut. jag kommer ihåg hur jag bara skakade och tänkte; det här är inte sant, det här händer inte.


ISTÄLLET FÖR MUSIK: FÖRVIRRING

jag vill aldrig höra någonting från dig. aldrig aldrig aldrig mer.

07:16

Josefine gick till jobbet nyss och jag kunde inte somna om. Jag lyssnar på the libertines och oroar mig över min viktuppgång och annat väsentligt. Idag har jag mycket att göra (städa badrummen, diska, klippa gräset, tvätta) så ska inte sitta vid datorn så mycket är det tänkt vaaaaaaa.

TIME FOR HEROES.



jag fick finfint besök. vi peppade emmaboda och åt popcorn och dip. ingen blixt som ni säkert märker.

öland.


jag åkte till Öland och var så gott som isolerad i tio dagar.


jag hittade en kompis. (?)

det regnade mest, men ibland var det finfint väder. då åkte vi till köpingsvik och solade.


min syster var glad när hon inte hotade med att slå ner mig eller sparka sönder mig.

mot öland.

hej kära blöggen.

nu beger jag mig mot en 9 dagars lång isolering på öland. som sällskap har jag med mig böcker som asylserien, sömnen, ninas resa, flyga drake, simone de beauvoirs hjärta och bdforever. lite av varje. tyvärr läser jag otroligt snabbt vilket är väldigt dåligt då jag måste ta med mig många böcker. nog om bokproblem. jag hoppas på finfint väder. idag fyller min älskade mormor år, plus att mina kusiner är där. (just nu i skrivande stund springer de victorialoppet. jag hade aldrig orkat.) oj nu råkade jag skriva att de springer, och då kommer jag in på att jag, lisa, ska springa varje dag. jag ska få upp min kondition ordentligt nu. mitt mål: att orka springa till slottsruinen och tillbaka (cirka 7 km).

ha det bra nu mina läsare (som igår var 68 stycken hihihihihi pusssss nytt rekord för denna bloggperiod) så hörs vi om 9 dagar. ni får gärna zmza mig.

pusss.

SKY PHENOMENON

..blir rubriken eftersom jag nu har kommit på att jag smått kommer dö på öland. jag kommer sakna linnéa som ett litet as. men den 24 kommer jag hem och då blir det kul att träffa henne igen vaaaaaaaa.

dagen har spenderats med ebba, oc och under ytan. under ytan är den hemskaste filmen jag någonsin sett. nu har vi gäster och istället för att vara social sitter jag och läser en bok och lyssnar på the libertines. jag längtar skapligt mycket till emmaboda och skapligt mycket, nästan mer, tills jag åker till göteborg under way out west. fint som snus eller något sånt. nu fattas bara pengar till inträdet men det fixar sig tror jag. vilka ska dit förresten?

the libertines är världens bästa band JAJAJAJAJAJA.


önskelista.

i brist på pengar har jag under kvällen satt ihop en fin liten önskelista. 15 september.



stickad tröja, pengar, emmabodabiljett, tågbiljetter, ny kjol & tights från American Apparel.

22.54

Dagen har spenderats med Mirran (som har börjat piggna till efter sin dunderförkylning!!!!!!!!) ute vid Ikano. Det är ganska sjukt hur vårat humör och hur vi beter oss emot varandra ändras om det händer något bra eller dåligt. I och med att vi känt varandra hur länge som helst så är det ingen som direkt skäms inför varandra och man kan prata om vad som helst vilket är awsome. Hur som helst; Lisa och Mirre trallar runt på en cykelväg och sjunger och pratar och peppar Emmaboda, vi är påväg till Rusta. Väl inne i affären ser vi att TÄLTEN ÄR SLUT!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var som att våran värld gick sönder. Hur ska vi nu bo?!?!?! Det resulterade i att vi blev väldigt sura och arga, vilket inte alls är bra om man är fattig. Två par c00la solglasögon inhandlades som tröst-shopping, visserligen kostade de bara 19 (!!!) kronor styck på Bikbok. En knallrosa filt för 39 kronor fick följa med hem med (Emmaboda). Mirran gick verkligen loss, en lila tunika, en mascara, chips och godis för hennes del. Är det fest så är det. Dagen avslutades med en ren besvikelse. Pizzaslicen på Ikea har gått upp från 5 till 7 kronor. En förlust på 2 kronor plus att de hade snålat med kryddan, enligt Mirran.

Imorgon ska jag storhandla (JAG ÄLSKAR ATT STORHANDLA FÖR DÅ FÅR JAG ALLTID VÄLJA MASSOR MED GODA OCH NYTTIGA SAKER!!!!!!!!!) och sen kommer Ebba som jag inte har träffat på kanske någon månad. Det ska bli kewl och roligt. Sen ska jag ut på en promenix med Josefine, yä.

RÖRTÅNGEN.










stora hjärtan kom i våran väg.

jag har spenderat helgen på västkusten, rörtången närmare bestämt. bilder kommer imogon när jag har lagt in de på datorn. men det var regnigt och lite sol, kallt och otroligt, otroligt fint. när jag blir stor kommer jag (som jag säkert har skrivit flera hundra gånger) ha en lägenhet i göteborg och sen ska jag åka ut i göteborgs skärgård så ofta jag kan.

kvällen spenderades i sällskap med jp's konversationer och lars winnerbäck. det var länge sen, gamla tider, flydda tider. jag har även klistrat ihop ett kollage med bilder på hur mitt hår ska bli efter att jag färgat det. det kommer bli..naturligt. imorgon ska jag klippa gräset och handla in saker till emmaboda med mirran. mirran, mirran, mirran. hon får allt ta och bli frisk. imorgon ska jag hjälpa henne välja ut c-vitaminrik frukt som hon kommer tycka om och juice.

på tisdag ska jag träffa josefine vid 18 och fram till dess ska jag jobba lite hemma och packa. på onsdagen åker jag till öland och blir kvar där i nio hela dagar. min gulliga mormor fyller år den 15 och jag får äntligen träffa mina småkusiner, som inte längre är så små. jag kommer hem den 24, med ett glatt humör, smutsig tvätt och ett stort linnéa-begär.

adios amigos.


ny hårfärg, ni bestämmer. ALLA SKA KOMMENTERA.

Jag har en utväxt som är fetare än fetast och vet verkligen inte vad jag ska göra med mitt hår. Här finns det lite bilder, kommentera osv vad ni tycker jag ska ha för någon hårfärg.


(färgen till vänster)

it's friday i'm in love.

Fredag. Hade det varit en vanlig skolvecka hade jag förmodligen jublat och varit påväg att hitta på någonting kul, men nu; jaha? Vad är det för särskilt med det? Jag saknar nästan den där känslan i hela kroppen när man har slutat sista lektionen och man vet att det är helg. Antar att jag har hittat en negativ sak med att ha sommarlov; fredagskänslan försvinner. Men fördelarna med sommarlov väger ju helt klart över.

Idag har jag lekt mamma, iallafall har det känts som det. Jag har varit och handlat massor med bra, nyttiga och goda saker och jag följde med Mirran till vårdcentralen. Lille Mirre har öroninflammation. Hann även med att städa nästan hela huset och lyssnat på Lykke li, The Libertines och Dirty Pretty Things. Plus en hemlig sak på g. Det ni!!!

ps. jag har bakat foccacia, gjort potatisklyftor, tsatsiki och sallad också. vuxenpoäng? ds.

PETE DOHERTY


some strawberries took my time today.




15.44, fortfarande ösregn.

Jag har inte lyckats göra någonting bra idag. Det går som i slowmotion och jag vet inte riktigt vad jag kan hitta på. Instängd i ett hus. Regnet hindrar mig. Kanske borde jag gå ner och ta itu med jordgubbarna och ta med mig alla temuggar jag har inne på mitt rum. Regn kräver te. Jag kräver chaite.

Yann Tiersen, det är han som har gjort låtarna som är med i Amélie from Montmartre. Jag rekommenderar att lyssna på hans musik regniga och ensamma dagar. J'y suis jamais allé och la valse d'Amélie är mina favoriter.

J'y suis jamais allé.

Klockan brevid mig visar att klockan är 10 i 12. 11:50. Jag har inte hunnit med någonting förutom att titta på Skruva den som Beckham (varför blir jag alltid så nostalgisk när det regnar och måste se filmer jag sett för längesen?) och accepterat att vi inte har några ägg hemma. Inga ägg - inga pannkakor. Så enkelt är det. Jag ska cykla bort i regnet, läs ösregn, till Ica och köpa fetaost, jordgubbar, ägg och rapsolja. Ingen rapsolja - inga popcorn.

Jag hade planerat att springa en runda, men i ösregn? Nej jag tror jag står över det. Får cykla två mil framför TV:n istället, känns mer som ett lockande alternativ. Mamma bad mig köpa 8 liter jordgbbar (!!!) som vi kunde frysa in, så jag antar att jag får ta mig an att rensa och sockra dem.

bilder kommer senare idag, pussss.


never seen the light of day.


jag fick hem godis på posten, det var inte fy skam.

min syster hade turen med sig och vann ett finfint pris...

jag vinner aldrig någonting, men otur i spel- tur i kärlek?

jag köpte ett par blommiga tights för 100 kronor på Monki.
de är alldeles för fina och lite för blommiga, men jag gillar dem,
speciellt till en fyra storlekar stor t-shirt. myskläder kallas det.

jag var på Öland i tre dagar hos mormor och morfar. det var
soligt. mormor och jag åt jordgubbar, pratade om livet och jag
läste ut mästaren och margarita.

jag tänkte ganska mycket, och har förstått helt klart att
the libertines är bland det bästa jag någonsin hört i musikväg.
time for heroes, cyclops och death on the stairs är mina favoriter.


www.wildfoxcouture.com



inspiration.

22.18.

Jag är otroligt dålig på att bestämma mig. Ska jag se en film, eller ska jag inte? Orkar jag ladda ner någon? Orkar jag gå ner och göra chaite? Orkar jag göra fruktsallad? Ska jag göra smoothie? Ska jag rosta bröd? Orkar jag ta bort sminket innan filmen? Orkar jag ens göra något?


Onsdag.

Jag skäms lite över mig själv. För lite mindre än ett år sedan hade jag över 300 läsare, sen slutade jag blogga här då jag gick till min privata blogg i vintras och då försvann alla läsare när jag kom tillbaka. Nu har jag runt 30-50 läsare och hoppas att det beror på mitt halvdåliga engagemang kring bloggen. Jag lovar skärpning och kan garantera att den kommer bli mycket roligare än vad den är nu. Bilder, recensioner osv kommer att komma, promise. Ni får gärna kommentera lite mer så jag känner att jag får ut någonting av mitt bloggande, man vill ju alltid bli en bättre bloggare, hehehehehe.

Idag har jag varit så pass vardaglig och tråkig att jag har börjat prata med mig själv. Inga är hemma förutom Mirre som är sjuk. Hann dock med ett långt telefonsamtal med henne vilket var awsome. Trots att vi pratade rätt länge kan jag inte minnas någonting som vi pratade om förutom att vi pratade om Emmaboda. Ovanligt? Nej, inte särskilt. 21 dagar kvar, det borde jag kunna stå ut. Åker till Göteborg/Kungälv på lördag vilket ska bli ganska trevligt! Vi har några kompisar som bor där som vi ska hälsa på, tydligen har de fått låna en stuga som vi ska vara vid, där har de även sin båt. Tror dock inte att vi ska åka ut med den, men den som lever får se.

Dagen i övrigt har jag tillbringat med mig själv, en bok och The Libertines. Spännande? Nja, men varför inte. Alla dagar kan ju inte vara särskilt innehållsrika. Nu ska jag ut och gå med mamma och sen ska jag ladda hem någon mer film med Persbrandt. Kanske ska jag se om alla Beck?


oh what became of the dreams we have?

hemma från en grekisk resturang, mätt på vegetarisk, grekisk, halvgod mat. men jag antar att man inte ska klaga. kvällen spenderas med mästaren och margarita, the libertines och finfina konversationer.

adios.

emmaboda 09.

bob hund. metronomy. familjen. markus krunegård. simian mobile disco. parken. detektivbyrån. skansros. miss li. florence valentin. the liptones. nordpolen. joel alme. navid modiri och gudarna.

passar mig som handen i handsken. sen lite sol, ett fett camp; en annan del av emmaboda och en megafon på det. YES.

understimulerad.

yo yo yo. här sitter jag och lyssnar på ledin, sjunger med, gungar lite på stolen och skrattar sedan åt mig själv. brist på någonting att göra? svar: ja. jag är understimulerad. nu på morgonen har jag städat badrummen, dammsugit och diskat enorma mängder disk. undrar hur mycket pengar jag är uppe i nu.

då och då får jag sms från min kära bästa vän som jobbar som trädgårdsmästare. hahah.
"Bra av kommunen att placera mig på ett ställe jag aldrig varit på innan. Nu missar jag första dagen för att jag inte hittar. Och dom gav mig inget nummer jag kunde ringa heller."
"Fan vad pinsamt att komma försent första dagen. Men vadå. Det är väl inte mitt fel att jag inte hittade. Det är massa äckel som ska jobba med mig. Vill dö"
"Lisa, jag måste ligga i en buske och ta bort ogräs. Vill dö. Man får inte ha mobil heller :(."
"Känner mig som en man som måste försörja sin fru och sina fem barn."

idag:
måla naglarna, hitta en lägenhet i göteborg, äta mat, platta håret, äta på resturang för att mamma och pappa har bröllopsdagnågonting.

you know i cherish you my love.



18.56

regn. jag älskar regn. att vakna av att regnet slår mot fönstret. att sitta inne och titta på film. att inte känna någon press på att vara ute. att känna att det är okej att vara själv och isolera sig. mer regn tack. dagen har spenderats på stan för lite gratisshopping med min syster. samma storlek, samma smak. en skjorta, två tights och tre linnen inhandlades vilket man inte tackar nej till.

just det. jag orkar inte färga min utväxt hela tiden så nu ska jag gå tillbaka till min naturliga hårfärg. det trodde ni inte om mig va? en sorglig sak är att sockervaddshåret som jag känner mig så hemma i åker bort. inga mer band. inget mer sockervadd. :((( men det kanske är dags att lägga allt det där bakom sig. vi får se. kul att ni får läsa om mina hårproblem, känns verkligen som om ni är intresserade av det............................................................

det blir något åt det här hållet.


ps. mirre är hemma. det gillar vi. iallafall JAG. ds.

13.51

solen lyser himlen är blå blablbllbla. jag orkar inte. bråkade nyss med mamma och det resulterade i att jag hällde ett glas vatten över hennes mat. så mogen är jag. idag är en dålig dag. pete spelar på roskilde och jag är inte där. jag kommer aldrig mer få se honom. jag har smutstvätt på rummet som ska tvättas, väskor ska packas ur och jag ska städa badrummen plus tralla in till stan och hämta min cykel. kommer aldrig hinna.

mirre, kom hem snart :(((((((((((((. okej men ring när du läser det här gumzi.

öland.

jag åker till öland om 3 timmar. skönt? ja. jag ska bara ta det lugnt, sola och träffa mormor och morfar. om jag har tur får jag se kungen eftersom vi bor vid solliden. vet inte om de är där, men är de där så lär jag ju se dem.
kommer hem på lördag och då ska jag damdamdam.. sitta utanför bobhund med linnéa. chill?ja.

adios.


RSS 2.0