14.10


stockholm.




gillar skarpt att en kostymgubbe tittar på prickiga jeans.


stockholm 26/5.

igår var vi i stockholm. det var varmt, svettigt och jobbigt. men det var också fint, roligt och bäst. på bussen tittade jag på g som i gemenskap i ipoden och var en mycket_glad_tjej över att jag förstod hur man la över filen. först: riksdagen där jag höll på att somna av trötthet och av värmen. jag hade gått samma rundvandring i nian så jag fick inte lära mig någonting nytt. men ja, lite coolt att se att alla viktiga beslut som tas, tas i ett rum som man tror är jättestort men som egentligen är jättelitet.

cosmonova. jag somnade. alldeles för sköna stolar helt enkelt. efter det åkte vi in till stan. jag såg ingen pawie, men två finfina linnen fick följa med mig hem. inte helt fel ändå.

sen såg vi vildanden och... jag såg han som spelade magnus i livet enligt rosa. lyckan var ENORM!!!!! helt skakig i hela kroppen woawoawoa. magnus<3. okej nu heter han faktiskt inte ens magnus, men christoffer är så fult. magnus är ballare. ball, ballare, ballast. magnus äger. han är punk.


please, please, please let me get what i want.

känner mig lite smådeppig över att jag inte kan franskaverb, adjektiv och allt det där. nationellt prov är inte grejen. imorgon åker jag till stockholm och de senaste två timmarna har jag spenderat i mitt rum där jag har försökt hitta något vettigt att ha på mig. det får bli min kjol från american apparel för den trivs jag i. ska försöka hitta någonting fint imorgon och förhoppningsvis ta lite fina kort.

the smiths <3.

VG!!!!!!!!!!!!!!!!!

solen skiner, jag har ätit god mat och köpt jättegulligt ramlösaflaskor. och jag har solat solarium. och..

jag fick vg på det nationella provet i matte. (!!!)


v.21

måndag:
08:10-14:50 skola. (naturkunskapsprov)
12:45-13:05 musikskolan.
15:15-17:00 träna + sola.
18:00-21:00 franska.
21:00- packa, läsa, sova.

tisdag:
08:00-01:00 stockholm. (riksdagen, fota till fotoalbumet, cosmonova, teater)

onsdag:
08:10-14:00 skola. (nationellt prov franska
14:00- hämta biljetter, packa allting, handla mat, packa ner biljett + pengar.
20:00 SOVA

torsdag:
09:10 siesta. tjarrå.

fredag:
siesta.

lördag:
siesta.

söndag:
siesta.
18:00 åker hem.

14.37

jag har vikt all reklam, lagt upp bilder på facebook (titta där om ni vill se), ätit grönsaker, städat på mitt rum och pluggat till ekologiprovet. samtidigt som jag har en stor, tung sten i hjärtat. det funkar kanske.

idag: läsa igenom allting till ekologiprovet, dela ut reklamen, duscha, börja packa till siesta, smsa fredrik om en tshirt (EBBA GLÖM DEN INTE IMORGON ELLER PÅ ONSDAG), göra 200 situps -jag är ju cool?????

skansros @ skylten.

åkte in till stan med mirran, träffade linnéa. vi satt och lyssnade på håkan och metronomy innan skansros började spela, det var brabrabra. jag, anna och linnéa har feta planer om rasterna, det blir ballt. (coolt ord woaoaoow)
bilder kommer imorgon babes!

patrique, vi hörs på onsdag om siesta. puss.

deppiga_tjejen.

blev med ens totalt opepp på allting. kul och bra fredagshumör. yes. går nog och lägger mig nu. imorgon ska jag träna, sola har jag inte råd med. ska försöka börja lägga fram lite kläder till siesta med, så jag vet vad som ska tvättas osv.

just det! idag tänker vi på Josefine som är på bb och får en liten pojke, hoppas att allt går bra :)!

vitt/grått/grönt hår.

Idag: Blev otroligt confused över att dygnkorten har gått upp till 110 kronor, det är sjukt mycket pengar, iallafall för mig. Tog mig till Motala, hade Mästaren & Margarita och lite Eldkvarn som sällskap. En liten Linnéa mötte mig och sen började vi färga håret hos Julia. Kewl jul. Linnéa blev sjukt snygg i håret, jag med egentligen fast just nu är det lite grönt och lite grått. Det fixar sig!

Nu: Göra klart naturkunskapen.
Ikväll: Hem till Mirran som är barnvakt åt Marcus(<3) för att hjälpa henne med håret (de blå och röda slingorna ska i!), sen ska jag spela sims.

Imorgon: Träna+sola+plugga+Skansros med Linnéa!


dagens siestaväder.


plastik hearts.

idag vaknade jag vid fyratiden av att det ösregnade ute. det var mysigt. sen somnade jag om och vid halv tio gick jag upp och spelade sims. sims är himla roligt tycker jag. längtar som jag vet inte vad efter sims 3. (vet att jag inte är ensam om det!!!)

nu ska jag klä på mig och ta bussen till motala där Julia ska färga håret på mig och på Linnéa. Funderar på svarta och röda slingor för att få till den där extra punklooken. Linnéa skulle köra på blondering, tror det blir kanon! bilder kommer senare. när jag kommer hem ska jag feting råplugga naturkunskap, får la se hur det går!


au revoir mes amis.

it's my own cheating heart that makes me cry.

mitt liv består just nu av naturkunskap och sims. den 5 juni kommer jag sitta och spela the sims 3. lyckan lär vara gjord.

lagade otroligt god mat idag. foccaccia, tsatsiki och quinoasallad. awsome.

imorgon: naturkunskap, färga håret hos julia, s-s-s-sims.


episode 25.


Är Norden på väg mot en jämställd demokrati?

Sitter vid köksbordet med olika böcker om jämställdhet runt omkring mig. Jag känner mig otroligt duktig som sitter och samanställer information till ett arbete som ska vara inne om 2,5 vecka istället för att vara ute och festa. Men, jämställdhet är faktiskt någonting som jag tycker är intressant och vill "lära" mig mer av, så det är inte så farligt faktiskt. Snart ska jag göra en kopp chaite som håller koncentrationen uppe någon timme till, chaite är ett måste.

Ikväll/inatt ska jag städa och spela sims, har fått världens idé som jag måste testa.


för mycket energi?


svar: ja. det är inte varje dag jag lockar håret och hittar nians avslutningsmiddagsklänning i garderoben. hahaha. stiligt!!!!!!!!!

lill-lördag.

på håltimmen gick vi ner till stan och skramlade med nycklar.

idag är det lill-lördag, jag är sjukt sugen på att spela sims men orkar inte riktigt starta igång det. borde städa på mitt rum och jag borde börja plugga franska och naturkunskap och historia.

20.18

tisdag. en dag kvar borde jag klara mig. det borde gå med lite sol, lite dirty pretty things och lite förhoppningar om att min feta utväxt försvinner på fredag.

idag spelade vi volleyboll i trädgårdsföreningen och oh man, jag var en man. tyvärr fick jag värmeslag där jag gick i min tjocktröja och mjukisbyxor. men no way att jag går runt i sportbh eller linne och shorts. där går gränsen för mig. kände mig som ett handikapp så fort jag inte var i skuggan.

nu håller jag på att skriva klart min naturkunskapsuppsats. det är bara lite finslip, lite tålamod och en källförteckning som saknas. sen väntar 50 sidor i engelskaboken så snällt på mig. det blir att gå och duscha (som jag inte har hunnit göra än?!), måla om mina naglar, göra en stor kopp chaite och sätta mig och läsa. imorgon kan jag äntligen börja läsa mästaren och margarita.

ps. gossip girl avsnitt 25 är sevärt så jag vet inte vad. se det, vad ni än gör. "please, can you say it again? *laugh* "no, seriously, say it again!" "i love you" puss "i love you" puss "i love you". ja, det kom tårar. ds.

CHUCK & BLAIR.



YOU FUCKING LOVE IT.


siesta, spelschema.

torsdag:
22.45 anna maria espinosa

fredag:
16.30 joel alme
17.30 markus krunegård.
19.30 eldkvarn (!!!!!!!!!!)
21.30 mando diao

lördag:
15.00 navid
18.30 parken
23.00 hoffmaestro

everyday is like sunday.


the more you ignore me, the closer i get.

idag har det regnat, regnat och regnat. regn är mysigt när man är inomhus, inte när man cyklar i det, och absolut INTE när det kommer en bil som kör en meter ifrån mig och skvätter upp vatten över hela mig. sånt trodde jag hände på film bara, men nehej, det ska såklart hända mig med.

efter skolan åkte jag och tränade med josefine. har somsagt ett litet "vad" med linnéa om att jag ska klara av att träna åtta gånger innan siesta. sju gånger kvar, peppt. åt nyss keso och damn vad gott det är att bara sitta och äta med sked.

nu ska jag göra en inpackning och sen väntar lite för mycket plugg för min del. hörs vid 21.

morrissey.

in the kitchen meg??


vecka 21.

måndag:
08:10-14:45
skola. (nationellt prov i franska.)
12:45-13:05 musikskolan.
15:15-16:15 träna med Josefine.
17:00-21:00 läs engelskabok, bli klar med naturkunskapen, räkna matte.

tisdag:
08:10-14:45
skola. (nationellt prov i matematik a.)
15:15-16:00 träna.
17:00-21:00 läs engelskaboken, finslipa naturkunskapen.

onsdag:
08:10-13:45 skola. (lämna in franskabrevet, engelskaboken ska vara utläst.)
14:15-15:00 träna.
16:00-21:00 naturkunskap, franska. historia: hitta fakta.

torsdag:
studiedag.
måste skriva upp till mig själv att jag ska plugga så;
10:00-14:00 naturkunskap, franska, historia: renskriv fakta.

fredag:
studiedag.
10:00-14:00 naturkunskap, franska, historia: börja skriv på faktadelen.
färga håret hos julia. Ä-N-T-L-I-G-E-N. byebye utväxt.

lördag:
vik reklam.
träna + sola. (innan 12 (happy hour i solariet!!!!!!) )
linnéa & jag peppar galet.

söndag:
dela ut reklam.
14:00-18:00 naturkunskap, franska & historia.

mina mål den här veckan:
träna fyra gånger och jag SKA klara det. pepp!!!
kunna naturkunskapen och alla verben i franskan så jag kan få mvg på naturkunskapsprovet och vg på franskaprovet och bli klar med historiauppsatsen. mycket plugg nu, i know. kanske lite överdrivet mycket, men jag måste få bra på proven som är klar. och snart åker jag och det gör mig rätt pepp på att klara allting osv.

saturday.

igår kom linnéa hit med pensionärskulor och ett glatt humör. vi åkte ut till rusta och maxi(<3) för att inhandla det ena och det andra till siesta. blev rätt pepp av att köpa filtar, plåster (man vet aldrig!!!), glas och våtservetter. och att solen sken hela tiden. sen åkte vi till berget och hade picknick med håkan hellström som peppningsmusik.

vi bakade vanilj och kanelbullar också, även det till siesta. hemmafrun kavlade på rätt bra. sen promenerade vi in till stan för att hämta tågbiljetterna men nej, då hade det stängt. sa grattis till felicia och sen åkte vi hem. yä.




(obsevera min pontus tjur-pose.)


dream my days away.

jag önskar verkligen att jag hade en liten etta med balkong att inreda. den ska ligga i vasa och vara sådär mysig med högt till tak och ett gammalt trägolv. väggarna ska vara vita och som jag ska hänga a.w-konst på. och bilderna på henrik, annars är det inte riktigt jag som bor där. en stor och mjuk säng med många kuddar i och i skåpen ska det vara koppar och glas som man vill titta på och dricka ur varje gång man ser dem. eller ja, nästan iallafall.
KuddeVasCocktailglasTekopp
jag antar att min lägenhet kommer ha många olika perioder av färg. hade jag flyttat nu hade det blivit vitt, grönt och rosa. och det känns väl inte riktigt..mig? tyvärr är det 2,5 år kvar innan jag flyttar till göteborg.


i can wait until spring.

tshirten och tightsen ska beställas hem inom en snar framtid. det här skulle jag velat ha på mig idag.




bluecatstore.com, urban outfitters, h&m, monki, 


hold on to your dreams.

fredag är veckans bästa dag, lätt. idag hade jag två lektioner, sen kom linnéa till biblioteket och jag blev glada tjejen. hade inte träffat henne på två veckor så blev jätteglad. följde med henne till folkunga för somsagt; hon börjar i min klass till hösten. det kommer bli mer än nice och jag kommer äntligen ha någon som har min humor osv. kanon! sen trallade vi ner till tempo och satte oss på Stället. där lyssnade vi på håkan och arctic monkeys, skrattade åt dumma saker och pratade om siesta. det blir nog rätt bra, tror jag. det får vi hoppas på iallafall.

jag hoppas att vädret håller i sig två veckor till, det vore awsome! jag har tittat igenom pappas skivsamling och hittat många bra skivor. ikväll ska de lyssnas igenom, men nu ska jag läsa populärmusik från vittula. den är väldigt bra, men jag vill läsa ut den nu så jag kan börja med mästaren och margarita på "allvar". måste göra klart naturkunskapen och franskabrevet idag också, så att det är klart. jobbigt, men sånt är livet.

au revoir.

london.

jag var i london i april. det var finfint väder, jag lyssnade på mest på the libertines och kände mig allmänt cool. världens snyggaste kjol inhandlades på american apparel och jag blev lite smått förälskad i staden.

guldgossen.



idag fick jag ett brev, ett brev som jag hade glömt bort skulle komma. i kuvertet låg det en ep. en ep med guldgossen. ep:n visade sig innehålla finfin sommarmusik, som kommer spelas på siesta. ge mig rosé rekommenderas starkt.

www.myspace.com/guldgossen

dirty days.

torsdag. varför har det börjat bli så slappt i skolan och sen miljontals, eller iallafall tiotals inlämningar och prov? idag var det möte med skolledningen, fick försöka hålla mig för skratt flera gånger. inte så lätt när man har han david som är med i livet är en schlager's ljud i huvudet när han ropar; MONAH! det var kul, blev inte bättre med zmz från linnéa där det stod: monah! flera gånger. sånt är livet.

på historian satt jag och felicia i varsin skön fotölj på biblioteket och försökte läsa lite historia. jag har valt ämne nu iallafall, hur synen på jämställdheten i sverige har förändrats under 1900-talet. tyvärr hade vi annat att titta på, och framförallt prata om så det blev väl inte så mycket gjort precis. jag blev 23 kronor fattigare också genom att köpa en ramlösa utan smak. sånt är livet.

jag cyklade hem i regn. jag brukar tycka om regn, men man ska vara inomhus, och inte cykla med regnet piskandes i ansiktet och motvind.

a certain romance.


vad jag bryr mig om du, är att aldrig ge hjärtat rakt ut.

nationellt prov i matematik a. jag tror att jag blev godkänd iallafall. nästa lektion spenderades i solen med linnéa och andréa och varsin glass. daim, sandwich och nogger. jag tog mittenglassen.

eftermiddagen gjorde att jag fick ont i mina fötter. jag och mirre gick runt på stan och klagade över allting. vi tänker så pass lika att om en börjar på en mening så avslutar den andra meningen eftersom vi förstår varandra så bra. det är fint. vi pratade om livet och de problem som livet ger. mirran kom hem med en brun tröja och ett par vita skor. de skorna behöll hon på och promenerade hem i med solen i ögonen och mig vid sin sida. hon klagade över skoskav efter cirka fem meter, men jag antar att hon överlever. på vägen hem köpte jag tomat&mozarellabiffar någonting, och citronyoghurt.

nu lyssnar jag på håkan och känner vårkänslorna spridas i hjärtat. åh, håkan, det finns inga ord som någonsin kan beskriva hur bra du är.

upp på sociala, ner på systemet.

idag hade vi matte, håltimme, foto och idrott i rydsskogen. vi gick stavgång, jag och felicia. 2.5 kilometer i regn. regn är fint om man är inomhus.

jag fick finbesök. mirran kom på besök och vi skulle räkna matte. det gick rätt bra tills det började spåra ut och vi levde oss in i rollen som rullstolsbunden pensionär.

"det där glaset var mitt, nu fick du herpes!" /mirre aka amir the man.

imorgon har jag nationellt prov i matematik a. jag är ganska nervös, mamma har köpt en loka till mig. med smultronsmak, inte så tokigt va? sen ska jag vara stylist till mirre som gärna ville testa på stilen glamrock ett tag. jag tror jag är rätt person för det. det blir kul. jag hoppas att jag hittar en ny randig tröja för jag har bara marinblå/vitrandiga.

ps. idag lånade jag mästaren och margarita. jag har läst 63 sidor. jag tror den är läsvärd. ds.


mina stjärnor har slocknat.

jag har aldrig riktigt känt känslan av att ge upp förut. men idag när jag satt utanför musikskolan och väntade på min tur så kände jag verkligen; varför gör jag det här? varför åker jag inte hem och sover några dagar eller veckor tills allt blir bättre och jag orkar mer?

idag var det sista gången som jag hade mina små liv. mina små barn som jag har lärt simma alla fyra simsätt. det är jag ganska stolt över. och jag fick en puss av alexander för att jag "var en sån bra simfröken!" och världens längsta kramar, så jag antar att jag har gjort något rätt.

imorgon ska jag träffa min stjärna. mirre. amir, the number one star. (rosa the movie, första och enda gången hittils jag grät på bio.) vi ska räkna matte på stadsbiblioteket och förhoppningsvis blir vi fyllda av upplysningar om matematikformler och att vi blir lite gladare. vi tänker likadant, hon och jag. jag och hon. amir, the number one star.

beg, steal or borrow.


tjenare, glenn heter jag, tycker spotify är riktigt grymt azzåh.

jag dansar runt med en tandborste i munnen till the libertines. det är ganska fint, fast tandkrämssmaken är lite för stark och det sticks i munnen. det är mulet ute.

15/17/477.

1 Rum och kök bostadsyta: 10 m2 Lämplig för: 1-2 personer 6. Våning (Ingen hiss)

jag har suttit och drömt mig bort till paris alldeles för många gånger den här helgen. den 16 september 2010. då ska jag dansa på truskel, vakna upp lite smått bakis efter någon timmes sömn i lägenheten på 10 kvadratmeter. jag ska sätta mig på balkongen i en stor tshirt och njuta av paris morgonljud av sirener, människor och fåglar. jag ska slå upp ett glas billigt, 5-kronors rosévin och lyssna på transatlantique på repeat.

479 dagar.



(och ni som förmodligen hade tänkt ringa/maila min mamma angående om att jag ska dricka rosévin på morgonen; jag är 18 då och då får jag göra vad jag vill. voilá.)

v.20

måndag:
08:10-14:50
skola.
12:45-13:05 musikskolan.
16:30-18:00 jobba, avslutning.
19:00- gör klart franskabrevet och börja på naturkunskapen.

tisdag:
08:10-14:45
skola.
15:15-16:15 träna.
17:00- gör klart naturkunskapen, plugga franskaverb.

onsdag:
08:10-14:00
skola.(nationellt prov, matematik A)
14:00- träffa Mirran (!!!) och leta kläder åt henne.
fundera på vad jag ska skriva om i historian; jämställdhetens utveckling under 1900talet i Sverige?

torsdag:
08:10-16:00 skola. (lämna in fördjupningsval i historian)
09:00-10.30 skolledningsmöte...... tänker inte gå dit punkt slut hejdå.
Lina Berg fyller 17, glöm inte.

fredag:
08:10-15:30 skola.
Linnéa vill du göra något? köpa tält först osv?

lördag:
- gör klart naturkunskapen.
- matte.
- franska
- börja läsa engelskaboken.

söndag:
reklamen.
- matte.
- franska.
- läsa engelskaboken.

mycket, mycket plugg den här veckan. så blir det om man har cirka 10 saker som ska vara klart innan jag åker på siesta. det kommer bli fint, hoppas jag. jag åker dit med linnéa och träffar pawie där. asnice. camp jani. jani känn dig hedrad.

the hardest walk.

att vakna av pannkaksos är ett ganska bra sätt att vakna på. speciellt om alla är glada och solen skiner sådär lite lagom, inte så att man blir bländad. det tog en och en halv timme att blada och dela ut all reklam, jag hade beirut som sällskap. och min syster, såklart.

nu väntar matteboken på mig i köket. och en pappa som är extremt positiv till att räkna matte på en söndag. han älskar matte. je deteste le matematique.


love, love, love. what is it good for? nothing.



a new chance.

jag har räknat matte och ätit tsatiski idag. det anser jag är en icke-godkänd lördag för att jag 1. inte har något socialt liv 2. luktar vitlök. fast och? tsatsiki är inte fy skam. jag rensar bilder på datorn och har redigerat om bilder ifrån barcelona. jag har planer på att åka till paris om 480 dagar. ibland måste man få ha lite tur med sina drömmar. även jag ska väl få ha någon dröm som ska slå in?


@ moi.

för en vecka sen var några hemma hos mig och dansade. det var ganska underhållande. karolina vann priset som kvällens stjärna för hennes "peace!".

17.22

 

you know i cherish you, my love.


pas si sample.

att vakna av solen brukar vara ganska fint, men när man blir bländad av den så att man inte ser någonting, då är det inte lika fint egentligen. eller jo, kanske om man hade vaknat upp en sommardag och hört fiskmåsar och känt doften av saltvatten. tyvärr hade jag inte den turen idag.

nu ska jag åka och träna eftersom mamma tvingar mig. hon har lovat att betala en solning åt mig eftersom "du ser sjuk ut och du måste få lite färg". jaha. tyvärr har hon inte förstått hur det är att ha krav på sig. jag hatar när hon håller på och bestämmer över mig. jag kan väl få bestämma själv om jag vill träna eller inte?

idag: klistra in bilder i bdalbumet så att det blir klart någongång, skriva klart naturkunskapen och läsa lite mer ur populärmusik från vittula.

au revoir.


don't look back into the sun.

de senaste timmarna har spenderats i köket då jag har gjort en sallad, bakat bröd och lagat risotto. jag borde bli kock, iallafall enligt mirre. jag har också hunnit med att titta på avsnitt 22 och 23 av gossip girl och sagt; åh! när jag hörde hur chuck sa; "because i love her". (som alla andra som tittar på gossip girl, såklart.) nu ska jag leta i mammas lådor efter lite kläder att sy in/sy om.

ps. time for heroes ger mig gåshud och rysningar, varje gång. ds.

jp, du är allt en riktig man.


nytt.

  
h&m 149 kr.


sponsored by destiny.


glasögon: camden market, sjal: gina tricot, tshirt: primark, kjol: i london
klocka: cheapo, väska: hittat hemma i en låda.


le vendredi.

fredag. på engelskalektionen såg vi en dokumentärfilm om usa som framställde usa som ett land där folk var medelklass, med duktiga studenter som gjorde cancertester på fritiden. det uppfattningen har jag inte fått om usa innan, men jag antar att det är vad man själv tycker som är det väsentliga.
elin, våran naturkunskapslärare ställde in naturkunskapslektionen så vi slutade halv tre. josefine och jag traskade ner till en otroligt exklusiv affär med dyr, belgisk choklad och sen cyklade jag hem på tolv minuter.

nu ska jag fördriva tiden genom att läsa populärmusik från vittula. jag gillar språket i boken,kanske för att det är ett väldigt beskrivande språk i boken som inte undangömmer någonting. sånt gillar jag.


(den otroligt exklusiva affären med dyr, belgisk choklad är tyvärr tempo.)

à chaque battement du coeur.

jag har blivit förtjust i yann tiersen. j'y suis jamais allé, är min favorit.

idag har jag lärt mig ungefär 40 franskaverb och skrivit på min naturkunskapsfördjupning om försurningar. inte särskilt kul, men saker som måste göras och inte går att strunta i. jag borde städa upp på mitt rum för det ligger kläder överallt och hårnålar över hela golvet, men just nu har jag varken lust eller tid till det.

idag fick jag reda på att patrick wolf och olle ljungström ska spela på way out west. det känns ganska fint och en ännu finare tanke är att jag kommer befinna mig där, i göteborg, i slottsskogen, mellan den 14-15 augusti. c'est trés magnifique.

imorgon kommer det bilder, och lite mer text.


RSS 2.0